Trainingsritten dinsdag- en donderdagavond

Als sinds clubheugenis worden er op de dinsdag- en donderdagavond trainingsritten gereden over een vast rondje. Dat vaste rondje is bedoeld om goed bekend te raken met de route. Want als de obstakels, knelpunten en andere verrassingen in het parcours bi de renners bekend is kan er beter worden gefocusd op het trainen van bijvoorbeeld kop over kop rijden.

Het aantal actieve deelnemers aan de trainingsritten is de laatste jaren behoorlijk toegenomen, met als gevolg dat de fietsgroepen groter geworden en daarmee ook het verschil in snelheid binnen de groep. Om te voorkomen dat de ritten onveilig worden en mensen afhaken wordt in verschillende groepen en verschillende snelheden gereden. Zo kan iedereen aansluiten bij de groep die hem of haar op dat moment het beste past.

Gastrijders zijn altijd welkom om mee te rijden, maar houden zich aan de spelregels van TCZ'80 en de specifieke die mogelijk binnen de groep zijn afgesproken of routine zijn geworden. Vraag de wegkapitein van dienst er naar.

 

Startlocatie: De Bankjes

Vertrektijd A-groep: 19:00
Gemiddelde snelheid: > 32 km/u
Wegkapiteins: Ed Welles | Jeroen Stolk | Steven Steenbergen

Vertrektijd B-groep: 19:02
Gemiddelde snelheid: 30-32 km/u
Wegkapitein: Adrie Franken

Vertrektijd C-groep: 19:04
Gemiddelde snelheid: < 30 km/u
Wegkapitein: Aad Twigt

Wanneer iemand moet lossen uit een groep kan hij of zij zich laten afzakken naar de achteropkomende groep. De C-groep fungeert als bezemgroep. Bij lek of andere pech wordt als groep op elkaar gewacht en wordt het euvel zo mogelijk met vereende krachten verholpen.

Als een groep groter uit meer dan 15 rijders bestaat wordt deze gesplitst. De gesplitste groepen vertrekken ook met tussenperiode van 2 minuten, de vertrektijd van de volgende groepen wordt dan ook 2 minuten later.

Na afloop kan er onder het genot van een biertje worden nagepraat in bijvoorbeeld café Oud Verlaat.

 

Zondagochtendritten

Het traditionele rondje over de dijk naar Stolwijk is een traditie bij TC Zevenhuizen '80. Voor deze route wordt in twee groepen gestart, een snellere groep rijdt via de dijk en rijdt elkaar het snot voor ogen met als hoogtepunt de sprint bij het veer van Bergambacht. De rustige groep rijdt via provinciale weg naar het café in Stolwijk waar beide groepen het met elkaar gezellig maken.

Daarnaast zijn er toerritten voor een A-, B- groep, waarbij de A-groep een snelheid van >32 =km/h nastreeft en de B-groep het bij ca 30km/h houdt. Er zijn een aantal vaste routes van zo'n 80-120km waaruit gekozen kan worden, afhankelijk van weer en seizoen, en om de variatie er in te houden. Bij meer dan 15 rijders wordt de groep gesplitst. Beide groepen rijden dezelfde route en ontmoeten elkaar bij de koffiestop, waar desgewenst in overleg van groep kan worden gewisseld.

Startlocatie Rondje Dijk: De Bankjes

Startlocatie toeritten: Shell Nesselande

Vertrektijd A-groep: 9:00 uur
Gemiddelde snelheid: > 32 km/u
Wegkapiteins: ... | ...

Vertrektijd B-groep: 9:02 uur
Gemiddelde snelheid: ± 30 km/u
Wegkapiteins: ... | ...

 

Wegkapiteins stemmen voor het weekend de route met elkaar af en delen dit via Whatsapp en de website.
De trainingsavonden en zondagsritten starten wanneer de zomertijd begint.