Elk jaar organiseert TCZ '80 voor de leden een clubkampioenschap. Dat mag wat betreft de titel 'wedstrijden' niet echt een naam hebben, we zijn een toerclub en plezier en veiligheid staan voorop. Maar het is altijd leuk om je een keer op een vast parcours te meten met je maten. Verdeeld over voor- en naseizoen worden zes wedstrijden gereden. De afsluitende wedstrijd is een tijdrit, die ook leuk is om te rijden als je verder met de wedstrijden niet meedoet. Een mooie gelegenheid de strijd met jezelf aan te gaan en aan het einde van het seizoen nog één keer alles te geven.

Er wordt gestreden in de klassen A, B en C op een parcours van ruim 6 kilometer, in de club ook wel bekend als 'De ronde van de Molenviergang'. De laatste wedstrijd is een individuele tijdrit over een afwijkend parcours van ruim 11 kilometer. Deze tijdrit moet je gereden hebben om opgenomen te worden in het eindklassement.

C-klasse
Meer gezelligheid dan echte strijd. Maar vergis je niet, in deze categorie wordt bij momenten ook fel gestreden met aanzienlijke flinke snelheden. In deze categorie kunnen ook de vrouwen prima meedoen, over het algemeen krijgen zij van de stoere bolsters een min of meer beschermde status. Maar waarom zou je als vrouw het deze haantjes niet lastig kunnen maken? De wedstrijden in lijn gaan over 4 ronden 'Molenviergang met in de tweede ronde een tussensprint, de combinatiewedstrijd over 2 ronden plus een ploegentijdrit over 1 ronde.

B-Klasse
Hier wordt toch echt wel naar elkaar geloerd en fanatiek gestreden. De B's strijden in 5 ronden om de overwinning, met in de rondes 2 en 4 een tussensprint waarmee bonus-seconden te verdienen zijn voor het individueel klassement. De combinatiewedstrijd en individuele tijdrit kennen eenzelfde lengte als voor de C-klasse.

A-klasse
Deze mannen hebben alleen maar oog voor de eindstreep en rijden op het scherpst van de snede. Uiteraard op een verantwoorde manier, het gaat tenslotte niet echt ergens om. Zij strijden in 6 ronden om de felbegeerde titel. Evenals bij de B-klasse zijn er tussensprints voor het individuele klassement in de rondes 2 en 4 en is de combinatiewedstrijd over eenzelfde aantal ronden als bij de B- en C-klasse.