Al sinds club-heugenis worden er op de dinsdag- en donderdagavonden trainingsritten gereden over een aantal vaste rondjes. Dat vaste rondje is bedoeld om goed bekend te raken met de route. We rijden een vast rondje om goed bekend te raken met de route, want als obstakels, knelpunten en andere verrassingen in het parcours goed bij de renners bekend zijn kan er beter worden gefocust op veiligheid en het trainen op zich. We vertrekken altijd om 19:00 uur op onze vaste startplek bij de parkeerplaats van de Willem Alexander roeibaan. Nely Gambonplein 1, Zevenhuizen. De trainingsavonden en zondagsritten starten wanneer de zomertijd begint en eindigen wanneer het te donker wordt op de weg, doorgaands een aantal weken voor het ingaan van de wintertijd. Het kan zijn dat er in de periodes dat de duisternis weer wat vroeger invalt initiatieven zijn om eerder te starten. Houd daarom Cycl en de WhatsApp groepen van de club goed in de gaten.

We willen als club veiligheid steeds hoog in het vaandel houden. Tevens willen we, wanneer we het hebben over de snelheden van de verschillende groepen, niet meer spreken van gemiddelde snelheden maar van kruissnelheden. Kruissnelheden zijn de snelheden die over het grootste deel, indien de veiligheid dat toelaat, van de route over het algemeen zullen worden gereden. Deze kruissnelheden liggen dan ook een stuk lager als de eerder gehanteerde gemiddelde snelheden.

We proberen voor vertrek al groepen te vormen, dus zoek bij het verzamelen direct je groepje. Er wordt gestreefd naar max 10 rijders per groep bij de start. Absolute max is 14 rijders per groep. Weet je niet in welke groep je het beste past of wil je een snellere groep proberen? Bespreek dit dan met een van de wegkapiteins. Hang je tijdens de rit aan het elastiek en val je eraf? Laat je dan afzakken naar een achteropkomende groep en rijdt verder met hen mee. Kies bij aanvang wel een groep waar je mee kunt draaien met het kop-over-kop rijden, leuk voor jou en leuk voor de groep. Hoewel we dat niet meteen van je verwachten. Het motto blijft ook; “Samen uit en Samen thuis”. In de verschillende groepen zullen wegkapiteins aanwezig zijn die het een en ander in goede banen zullen leiden.

Gastrijders zijn altijd welkom om mee te rijden, maar behoren zich te houden aan de spelregels van TCZ'80 en de specifieke regels die mogelijk binnen de groep zijn afgesproken of routine zijn geworden. Rijd je vaak als gast mee? Word dan lid.

Dinsdagavond trainingsrit

Al sinds club-heugenis worden er op de dinsdagavonden in de zomertijd trainingsritten gereden over een vast rondje richting Bodegraven. Dinsdag staat traditioneel bekend als “Het snelle rondje".

Details

  • Dagen: Dinsdagavond op de dagen in de zomertijd.
  • Startlocatie: Onze vaste startplek bij de parkeerplaats van de Willem Alexander roeibaan. Nely Gambonplein 1, Zevenhuizen.
  • Route: Zie deze Strava Route of download hier de GPX
  • Vertek: 19:00 uur
  • A-groep vertekt om 19:00 uur. - Kruissnelheid: rond of boven de 36 km/u
  • B1-groep vertrekt zo'n 2 minuten later. - Kruissnelheid:  rond of boven de 34 km/u 
  • B2-groep vertrekt wederom zo'n twee minuten later. - Kruissnelheid: rond of boven de 32 km/u
  • C-groep vertrekt wederom zo'n twee minuten later. - Kruissnelheid rond of net onder de 30 km/u
  • Groepsgrootte: er wordt gestreefd naar max 10 rijders bij de start. Absolute max is 14 rijders.