clubrit toertocht clubwedstrijd trainingsrit clubactiviteit fietsen bij de buren

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
7
8
9
10
12
14
15
16
17
19
21
22
Datum : zaterdag 22 juni 2024
23
24
26
28
29
30
Weersverwachting
Zevenhuizen

BikePlaza

In 2023 hebben er 6 fietswedstrijdjes plaatsgevonden na een intensieve periode van serieuze voorbereidingen. Denk hierbij aan hoogtestages, strikte dieetregels en maandenlange fitnesssessies. Ik was dit seizoen volledig klaar om mijn beste prestaties neer te zetten.

Om ook mentaal voorbereid te zijn, heb ik diverse mindfulnesscursussen gevolgd, waardoor ik topfit aan de start verscheen. Uiteraard hadden we een ambitieus doel: het inhalen van de B-tjes. De wedstrijdleiding raakte radeloos en moest verschillende trucs bedenken om ons te vertragen, variërend van eitjes pellen tot het opzoeken van sportuitslagen in de krant. Maar niets kon ons ervan weerhouden de achtervolging in te zetten.

Mijn teamgenoten Patrick, Tim en ik waren niet louter uit op de overwinning. Hoewel de wedstrijdleiding heeft geprobeerd de eindstand te saboteren, liet een ijzersterke tijdrit de overwinning niet meer ontglippen. Dit alles had niet kunnen plaatsvinden zonder de vindingrijke wedstrijdleiding en alle andere hulptroepen. Heel hartelijk dank daarvoor, ook namens de andere strijders.

Met sportieve groeten,

Oscar Baas


Als kersverse kampioen van de B-groep 😊 werd mij gevraagd om een verslag te schrijven over de wedstrijden van dit seizoen.

Natuurlijk, geen probleem, dacht ik meteen, nog helemaal in euforie na de prijsuitreiking.

Dit jaar fietste iedereen voor zichzelf, geen teams dus. Persoonlijk vind ik dit jammer, maar ik kon er dit jaar volop van profiteren omdat er simpelweg niet werd gekoerst en iedereen krachten wilde sparen voor de sprint. Daar wilde ik niet op wachten... dus dan maar ontsnappen.

Ik hoop dat er volgend jaar nog meer leden inschrijven. Het gaat ook om de gezelligheid. Na afloop lekker een bakkie en een koekie, en niet te vergeten Arends ongelooflijk wereldberoemde toespraken!

De clubwedstrijden vind ik echt een traditie en ben blij dat Arend, en niet te vergeten alle vrijwilligers, zes ochtenden voor ons klaarstaan.

Nou, ehh, doei.

Groet,

Patrick B