clubrit toertocht clubwedstrijd trainingsrit clubactiviteit fietsen bij de buren

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
7
8
9
10
12
14
15
16
17
19
21
22
Datum : zaterdag 22 juni 2024
23
24
26
28
29
30
Weersverwachting
Zevenhuizen

BikePlaza

Na de eerste spanning van de loting van de clubkampioenschappen tijdens de nieuwjaarsreceptie begon de eerste krachtmeting dit seizoen zondagochtend bij de Coenecoopbrug.

Om half 9 verzamelen bij de bankjes, beetje fris maar wel droog. Met een relatief kleine groep gezamenlijk vanuit Zevenhuizen richting het parcours. Hier aangekomen was het al gezellig druk en werden we verwelkomd met koffie, kruidkoek en suikerbrood (2 plakken daar ga je hard van ­čśë).

De organisatie had het parcours al vroeg voorbereid. Door werkzaamheden en afzetting rondom moest er last minute nog wel wat aangepast worden aan het geplande rondje. Met 2 rollen afzetlint en andere bewegwijzering was een mooi uitdagend rondje uitgezet. Gras- en rietstroken, zand, blubber (niet te gek), korte steile klimmetjes en scherpe bochten waren de ingredi├źnten. Totaal ongeveer 1.300m fietsplezier.

Nadat de koffie genuttigd was kregen we de uitleg en indeling van Erik. Er werd gereden in de Klepper-, Kanjer-, Kwebbel klasse. De laatste instructies over het parcours en daarna de start. Er vormde zich een mooie trein van leden. De eerste ronde relatief rustig, maar daarna werden de benen getest en de krachtsverschillen langzaam duidelijk.
Bij de klimmetjes rolden diverse rijders in het zachte gras en leek het soms op domino├źn. Met enthousiaste aanmoedigingen kon iedereen weer verder. Het bleef een mooie strijd tussen de tegenstanders en de elementen in het parcours.

Na ongeveer 40 minuten luidde de bel voor de laatste ronde. Nog even gas voor de laatste inspanning of rustig aan voor nog een leuk rondje. Na de finish was iedereen enthousiast en begon het napraten. Met elkaar nog het parcours opruimen en spullen verzamelen en daarna richting de Almbar bij Ed in Waddinxveen.

Bij binnenkomst erg lekkere erwtensoep! Onder het genot van een drankje en voldoende versnaperingen, verzorgd door Jan Willem, de verdere analyse van de wedstrijd en de verkerende vorm. Bij de prijsuitreiking werd de top 3 van elke klasse verwend met nog wat lekkers van Markus.

Kortom een geslaagd evenement met een leuke opkomst en zeker voor herhaling vatbaar.

Verslag van winnaar Wilhelm Pruim